Jaktinternat 2008

Den 7-8 juni var det dax för den gemensamma jakt träningshelgen för Toffedreams och Solstrimmans hundar. Vi hade preliminärt bokat den första helgen i juni. Den kommande världsutställningen i Stockholm gjorde att SKK INT i Piteå var flyttat till just den helgen då vårt planerade internat skulle vara så vi fick vackert flytta på den. Det syntes bland deltagar antalet för många hade redan bokat den helgen till annat.
Det som var tråkigt var de återbud vi fick i sista veckan.  Det är omöjligt att få ersättare på så kort varsel och våra helger skall vara självförsörjande.

Hur som helst, de lodräta kontakterna fungerade perfekt och vi hade strålande väder hela helgen.
De första deltagarna och en av våra instruktörer Lotta Treiberg anlände redan på fredag kväll. Hon är en ny bekantskap för oss men vi hade fått goda rekommendationer.
De flesta kom på lördag morgon och kl. 09.00 var det samling.  Lotta tog sig an nybörjargruppen och Micke och Bosse de mera erfarna. Nybörjargruppen bestod mest av väldigt unga och oerfarna hundar samt flera helt "gröna" hundförare. Alla gjorde sitt bästa utifrån de stadiet som dom befann sig.
Micke och Bosse fick gnugga framförallt de "ringrostiga" förarna. Bra att ha två par kritiska ögon på sig. Det var flera som ex. hade behövt en gipsad hand vid dirigeringsövningarna. Otroligt vilka konstiga gester man lägger till sig, utan att märka det själv. Härligt med två, duktiga, lugna Norrlandskillar som kan sin sak!

Dag två bytte vi ställe och våra instruktörer hade lagt ihop tre stationen ur en working test. Mycket uppskattat och en bra avslutning på vår gemensamma helg.

Här nedan några bilder:


Vår instruktör för nybörjare Lotta Treiberg och först bilder på hennes grupp
"barnbarnet" Vanilla

Lisa och Angelica väntar på sin tur          Mia och Elvis

     
Alla samlade för en gemensam lunch
ÖKL/ELIT gruppen leddes av Mickael Rönnbäck och Bosse Nordenberg
här bilder på deras övningar.
Bosse fick ha tungan rätt i munnen på gungflyn

Micke instruerar inför gruppens övning.


Lena & Mingla

Catta och Madeleine

Elli in action
Lena dirigerar

Mingla

Och Lina

Adam

Wimse

Mike

Mona-Lisas hund