solstrimman.gif (5487 bytes)

 

Här hemma på Storön lever vi ett himla hundliv. Det är glada hundar överallt. Vår målsättning är att föda upp sunda, rastypiska och arbetsvilliga Golden Retrievers och Finska Stövare. Vår kennel har tilldelats Svenska Kennelklubbens finaste pris som en uppfödare kan få , nämligen Hamilton Plaketten.

För drygt 20 år sedan hittade vi vårt smultronställe i Storön, en liten fiskarby utanför Kalix i norra Sverige. Här har vi allt i ett: sommarstuga, jakt- och träningsmarker, otroliga möjligheter till friluftsaktiviteter och permanent boende. Förmånen att kunna se över havet och på djurlivet runt vår gård kompenserar väl de nackdelar som boendet på toppen av Europa innebär.

Storön ligger vackert belägen vid havsbandet och är en gammal fiskeby där havet och fiske fortvarande präglar det dagliga livet. Den berömda delikatessen, Kalix-rommen, kommer härifrån.

Kalix är ett litet samhälle och centralort för intill liggande byar. Största delen av befolkningen arbetar inom industrin eller offentliga sektorn. Livskvalité för Kalixborna är naturen, skärgården såväl vinter- som sommartid samt jakt och fiske. Många gamla färdigheter som ex. tunnbrödbakning är ännu bevarade traditioner även bland många yngre i Kalix.